Penne met spek en pesto

Ondernemingsnummer XL Keukens NV: BE0471.392.977

Privacyregeling/GDPR

Tekstvak: www.xl-keukens.be

Voor meer receptideeŽn: neem een kijkje bij Jamie Oliver ism Bauknecht.

Afgeronde rechthoek: Afgeronde rechthoek: Afgeronde rechthoek: Afgeronde rechthoek: Afgeronde rechthoek: Afgeronde rechthoek:

IngrediŽnten

 

 150 g broccoli , dikke stengel verwijderen

 1 ui, grof gehakt

 350 g penne

 300 g† Gerookt spek, in kleine stukjes gesneden

 150 g Basilicumpesto

 150 g kerstomaatjes, gehalveerd

 25 g pijnboompitten, om te serveren

 zout en vers gemalen zwarte peper

 25 g Parmezaanse kaas, om te serveren

XL-Keukens Hasselt

Genkersteenweg, 158

3500 - Hasselt

Tel: 011/43.43.21

Email: xl-keukenshasselt@outlook.com

XL-Keukens Genk

†††††††††††††††† †††††††††††††††† †††††††††††††††† †††††††††††††††† †††††††††††††††† Hasseltweg,188

3600 - Genk

Tel: 089/50.25.91

Email: xl-keukens@skynet.be

Bereiding

 

 Snijd de broccoli en de groene stengels in kleine brokjes.

 

 Verwarm een kleine braadpan tot ze heet is. Voeg de pijnboompitten toe en laat ze op een middelhoog vuur een paar minuten bakken tot ze geroosterd en goudbruin zijn.

 

 Breng een pan zout water aan de kook, voeg dan de ui en penne toe. Kook volgens de instructies van het pastapakket. Voeg de broccoli 3 minuten voor het einde toe. Giet de pasta en groenten af. Ververs de broccoli apart in koud water om het koken te stoppen en kleur te geven. Leg de pasta opzij om af te koelen.

 

 Bak ondertussen het spek in een grote pan op een matig hoog vuur gedurende ongeveer 10 minuten, of tot ze knapperig en goudbruin zijn. Roer vaak. Hou 2 eetlepels spek opzij en voeg de rest toe aan de pasta.

 

 Voeg de pesto, tomaten en broccoli toe aan het de pasta. Breng op smaak met zwarte peper en roer.

 

 Schep het geheel in een schaal en besprenkel met geroosterde pijnboompitten, het overgebleven spek en Parmezaanse kaas. Serveer.