American Style Bosbessen Pannekoeken

Ondernemingsnummer XL Keukens NV: BE0471.392.977

Privacyregeling/GDPR

Tekstvak: www.xl-keukens.be

Voor meer receptideeŽn: neem een kijkje bij Jamie Oliver ism Bauknecht.

Afgeronde rechthoek: Afgeronde rechthoek: Afgeronde rechthoek: Afgeronde rechthoek: Afgeronde rechthoek: Afgeronde rechthoek:

IngrediŽnten

 

 450 g zelfrijzende bloem

 1 theelepel bakpoeder

 Ĺ tl gemalen kaneel (optioneel)

 klein snufje zout

 50 g boter, gesmolten

 600 ml karnemelk

 3 grote scharreleieren, gescheiden

 1 theelepel vanille-extract, of zaden geschraapt uit 1 vanillepeul

 300g bosbessen, plus extra om te serveren

†††††††††

 

††††††††††††††††††† Voor de Ahorn Butter

 150 g boter

 snufje gemalen kaneel

 4 eetlepels ahornsiroop

 

XL-Keukens Hasselt

Genkersteenweg, 158

3500 - Hasselt

Tel: 011/43.43.21

Email: xl-keukenshasselt@outlook.com

XL-Keukens Genk

†††††††††††††††† †††††††††††††††† †††††††††††††††† †††††††††††††††† †††††††††††††††† Hasseltweg,188

3600 - Genk

Tel: 089/50.25.91

Email: xl-keukens@skynet.be

 Voor de pannenkoeken; die de bloem, bakpoeder, kaneel (indien gewenst), en zout in een grote kom. Meng en maak een putje in het midden. Klop de karnemelk, de eierdooiers, de gesmolten boter en de vanille in een grote kom. Klop het eiwit in een aparte, schone glazen kom totdat het stijf is.

 

 Giet het karnemelkmengsel in het putje in het bloemmengsel en klop. Voeg een grote lepel eiwit toe en roer met een metalen lepel om het beslag een beetje losser te maken. Roer de rest van het eiwit door tot je een luchtig, bruisend beslag hebt.

 

 Verhit een braadpan van 20 cm op een matig vuur en wrijf er een beetje boter doorheen. Giet anderhalve portie beslag in de pan. Strooi een grote handvol bosbessen over de pannenkoek; het zal rond de bessen rijzen terwijl het bakt. Als de pannenkoek op de bodem bruin is en stevig genoeg is om om te draaien, draai hem dan snel om en kook nog een minuut aan de andere kant. Overbrengen naar een bord. Herhaal met de rest van het beslag en de bosbessen.

 

 Voor de ahornboter; doe de boter, kaneel en een snuifje zout in een kom. Klop met een handklopper tot het wit en donzig is. Voeg geleidelijk de ahornsiroop toe tot alles is opgenomen en een geklopte consistentie heeft.