Griekse Moussaka

Ondernemingsnummer XL Keukens NV: BE0471.392.977

Privacyregeling/GDPR

Tekstvak: www.xl-keukens.be

Voor meer receptideeŽn: neem een kijkje bij Jamie Oliver ism Bauknecht.

Afgeronde rechthoek: Afgeronde rechthoek: Afgeronde rechthoek: Afgeronde rechthoek: Afgeronde rechthoek: Afgeronde rechthoek:

IngrediŽnten

 

 150 - 175 ml olijfolie

 1 grote ui, fijngehakt

 3 teentjes knoflook, geplet

 900g lams gehakt

 50ml witte wijn (een grote scheut)

 400 g gehakte tomaten in blik

 1 kaneelstokje

 Handvol verse oregano bladeren, bij voorkeur wilde Griekse oregano, in stukjes gehakt

 3 grote aubergines

 zout en verse zwarte peper

 

Voor het beslag

 

 75g boter

 75g bloem

 600 ml melk

 50g Parmezaanse kaas, fijn geraspt

 2 middelgrote scharreleieren

XL-Keukens Hasselt

Genkersteenweg, 158

3500 - Hasselt

Tel: 011/43.43.21

Email: xl-keukenshasselt@outlook.com

XL-Keukens Genk

†††††††††††††††† †††††††††††††††† †††††††††††††††† †††††††††††††††† †††††††††††††††† Hasseltweg,188

3600 - Genk

Tel: 089/50.25.91

Email: xl-keukens@skynet.be

Bereiding

 

 Verwarm de oven voor op 200įC

 

 Voor de lam saus: verwarm twee theelepels olie in een pan. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot ze net bruin zijn. Voeg het lamsgehakt toe en bak 3-4 minuten op hoog vuur. Voeg de wijn, tomaten, kaneel en oregano toe en laat gedurende 30-40 minuten zachtjes koken terwijl je al het andere maakt.

 

 Snijd de stengels van de aubergines in plakjes van 5 mm. Verwarm een ​​koekenpan tot hij heet is. Voeg een eetlepel olie en een laag aubergine toe en bak snel tot ze zacht en licht gekleurd zijn aan elke kant. Til op met een tang, leg ze op de bodem van een 2.5 liter ondiepe ovenvaste schaal en breng het licht op smaak met een beetje zout en peper. Herhaal met de rest van de olie en aubergines en kruid elke laag.

 

 Smelt boter in een pan met antiaanbaklaag, voeg de bloem toe en kook gedurende een minuut op een matig vuur. Voeg geleidelijk de melk toe. breng aan de kook, roer en laat het geheel zachtjes 10 minuten pruttelen. Roer de kaas erdoor en kruid af met wat zout en peper. Even laten afkoelen en dan de eieren eronder kloppen.

 

 Verwijder het kaneelstokje van de lam saus, breng op smaak met wat zout en peper en schep alles over de bovenkant van de aubergines. Giet het beslag over de rest en bak 25-30 minuten tot de bovenkant goudbruin en bubbelend is.